Anne och Jannica Wallin föder upp dvärgschnauzrar på Kennel Fixus, där hundmaten är en del av framgångsreceptet.
– Valparna får VOM Puppy. De växer i rätt takt, får bra benstomme, fin hud och håller sig härligt friska. Färskfoder från VOM og Hundemat är riktig mat som hunden, sedan urminnes tider, är skapt för att äta, säger Anne.

Det är över 40 år sedan Anne startade Kennel Fixus. Under den tiden har hon tillsammans med sin dotter hunnit föda upp inte mindre än 159 champions (utställningsvinnare), varav åtta av hundarna har korats i mentaltest för brukshundar. Kenneln mottog också 1998 Svenska Kennelklubbens pris för Årets Hund.

År 2001 belönades Anne och Jannica själva med Hamiltonplaketten för att
“genom framgångsrikt arbete gagnat hundaveln”.
– Vi har sålt valpar till många olika länder, bland annat Frankrike, Italien, Grekland, Portugal och Kanada. Våra hundar har ofta blivit värdefulla avelshundar för både svenska och utländska uppfödare. Det känns väldigt roligt, säger Anne.

Hundmaten utgör en central del i uppfödningen. Anne och Jannica har alltid varit övertygade om att färskfoder är det som håller deras hundar friska. Anne började blanda sitt eget foder redan på 70-talet då det inte fanns många andra alternativ.

– Jag blev väldigt tacksam när VOM kom till Sverige 2009. Sedan dess har det varit det självklara valet för oss. Vi ger VOM till alla våra hundar på Kennel Fixus ­– från valpar, unga vuxna till de äldre pensionärerna. De älskar maten och mår bra i magarna. Hundarna måste må bra, både fysiskt och psykiskt. VOM hjälper definitivt till att få alla våra hundar i toppkondition.

Vi börjar med att servera valparna VOM Puppy i små portioner från tre/fyra veckors ålder. Under de närmsta sex månaderna kommer sedan Puppy/valp att vara basen i den växande valpens vardag men de erbjuds också delar av andra sorter ur VOM’s sortiment under den här perioden. Tillsammans med råa ben får valpen då i sig allt den behöver.
Tikarna får dessutom VOM Puppy som extramål när de diar, just för att den innehåller mer mineraler/vitaminer och fler sorters kött.

Anne och Jannica berättar att de flesta av deras valpköpare väljer att fortsätta med VOM i resten av hundens liv och för dem är anledningen självklar:

– En häst utfodras bland annat med hö så varför inte ge hunden den mat som den är född för att äta. Skaffar du djur ska du sköta dem på bästa sätt och vi tycker man gör det, bland annat genom att ge dem bra mat. Vi har haft förmånen att ha väldigt friska hundar genom alla år och vi är övertygade om att det beror mycket på vad vi bjuder våra hundar att äta.

Fakta om Anne och Jannica och Kennel Fixus
● Genom åren har Anne varit aktiv i en mängd olika hundklubbar, bland annat Svenska Schnauzer-Pinscherklubben.
● Som tonåring var Anne delaktig i att starta upp ungdomssektionen på Lidingö Brukshundklubb (1966)
● 1986 var Anne en av de drivande parterna att starta upp Dvärgschnauzerringen, som firade 30 år förra året. Hon valdes direkt som ordförande och var det i under 10 år framåt.
● Kennel Fixus föder upp dvärgschnauzrar och sedan 90-talet även pudlar.
● Hemsida: http://www.kennelfixus.com/