Att byta kattmat är inte ett dagsprojekt och det har nog många kattägare redan insett. Det som kan hända om du går för fort fram när du byter mat är att katten får problem med magen och då handlar det oftast om att magen inte var van vid innehållet i maten.
Exempelvis en katt som äter torrfoder dagligen kan få en bråkig mage om man byter till färskfoder utan att fasa över sakta, det beror på att färskfodret inte innehåller utfyllnad utan bara rent kött.

Vi hjälper dig fasa över till VOM Kattemat

Men ingen fara! Vi visar dig hur man gör för att gå över till färskfoder på rätt sätt.
Om din katt endast äter torrfoder idag, så rekommenderar vi att du först fasar över till våtfoder, som är mer likt i innehåll (använd denna guide för att på samma sätt gå från torrfoder till våtfoder) och sedan fasar du över till färskfoder.

OBS! Du måste inte ge endast färskfoder till din katt, vill du ge en daglig mix av torrt/vått/färskt så funkar det bra det också och ger dig möjlighet att ta nästa steg framöver 🙂

Vi vet att alla katter är olika

Om det skulle vara så att det känns övermäktigt att göra en sån här förändring så kan du med fördel ta hjälp av våran kattexpert som kan gå igenom din situation tillsammans med dig och hitta ett enkelt schema att följa. Om du bara får en guide som är måttanpassad för ditt hushåll och dina katter så finns det inte mycket hinder för att du snart ska kunna ge din katt färskfoder dagligen!

Det gäller även dig som ger din katt endast torrfoder, det är en lite längre process men det är precis lika enkelt när du får hjälp hela vägen över till målet!

Kontakta vår kattexpert Josephine på mailadress: josie@vomoghundemat.se