Saori Wohlin övertog för fem år sedan Kennel Khaos. I över trettio år har det fötts upp afghanhundar där och kenneln är känd för sina fina stamlinjer och trevliga hundar. Och för de glänsande pälsarna. VOM är det självklara menyvalet:
– Man måste ge hundarna den föda de är skapta för, säger Saori.

Saori Wohlin har alltid gillat djur. Hon växte upp med hund och skaffade sin första egna som sextonåring. Nu har hon en kennel med afghanhundar och många av dem utmärker sig i hundutställningar. Hon får ofta frågor från andra utställare vilka pälsprodukter hon använder:
– Jag brukar svara att jag ger dem VOM färskfoder. Jag tror det är en väldigt stor del i varför de har så fina pälsar. Det blir en helt annan återfettning av hårstråna. Dessutom mår magarna mycket bättre. Precis som för människor avspeglar det yttre hur vi mår på insidan.

Den egna hunden Zidane, 10 år, har vunnit det mesta som går att vinna. Han är både internationell och nordisk champion, flerfaldig BIS (Best in Show) och har placerat sig på förstaplats i tävlingarna Eurosighthound och Donaueschingen. Zidane har ätit VOM större delen av sitt liv, precis som alla hundar på kenneln.
– Jag började med färskfoder i början av 2000-talet. I början mixade jag själv och det tog mycket tid och kraft så jag blev väldigt glad när man äntligen började sälja färdiga fullfoderförpackningar. Det som utmärker VOM og Hundemat är tillgängligheten, kvalitén, att det finns i alla möjliga smaker och storlekar och de har mycket trevlig och kunnig personal.

Saori upptäckte tidigt att färskfoder påverkade hundarna positivt. Allergier och hudproblem lyser med sin frånvaro på kenneln, liksom oroliga magar
– Allergier en av de vanligaste åkommorna bland hundar och jag tror att orsaken ligger mycket i födan. Det är många som inte tänker på att de trycker i sina hundar kemikalier hela dagarna genom att ge dem torrfoder. Utan konserveringsmedel skulle det ju mögla på en gång. VOM färskfoder är färskt och bevaras genom frysning och är slipper därmed konserveringsmedel.

Dessutom upplever hon en tydlig skillnad på hundar som ätit torrfoder och går över till VOM:
– De blir mer sansade och jämna i temperamentet, inte så hyperaktiva. Många jag har pratat med upplever också samma sak.

Även valparna på Kennel Khaos äter färskfoder – “aldrig någonsin torrfoder”. Saori tycker att valpfodret från VOM fungerar utmärkt, ibland tillsätter hon lite vatten.
– Jag förstår inte varför inte alla går över till färskfoder. Det är fryst och ska tas fram och tinas varje dag men det är inte svårt, det är en vana precis som annat.

När Saori är ute och håller kurser och träningar får hon många frågor från hundägare:
– Jag rekommenderar VOM väldigt ofta, särskilt när hundarna har känsligheter, är kräsna eller har problem med magarna. Det kan vara värt att prova innan man slår på stora trumman med kostsamma utredningar. Jag tycker alla ska testa färskfoder! avslutar Saori.