Jag och min man skaffade vår första raskatt 2004, en kompis till vår huskatt som vi fått året innan som förlovningspresent.
2007 hade vi vår första kull med kattungar. På den här tiden pratade man inte mycket om kost för katter men vi lyckades på något sätt förstå vikten av bra torrfoder med hög proteinhalt och låg spannmålshalt.

När färskfoder kom i ropet för några år sedan kändes det självklart som ”rätt” kost att ge, men väldigt omständligt och något som var svårt att hinna med. Sen kom det frusna färskfodret och vi provade några ”köttbullar” men ingen katt var intresserad och vi la det på hyllan tills för ett år sedan då vi hämtade hem en kattunge från Norge och fick med oss VOM-korvar, då hon var van med det. Då visade det sig att även vår andra hona gillade det.
I och med att det var så lätthanterligt, tjejerna älskade det och det kändes helt rätt att ge så har vi fortsatt med det. Vår hane har varit svår att få över och det arbetet är långdraget men när vi väntade kattungar i början av året så kom vi på att han gladeligen åt VOM om den var blandad med babycatmousse.

När kattungarna var drygt 3,5 vecka ställde jag fram VOM till mamma och bäbisar och tjejerna i kullen nappade direkt! Sedan dess är det alla fem kattungars favoritmat. Det är perfekt att vänja de redan från början, vilket vi kommer göra med alla kullar framöver. Vi är även rätt övertygade om att de kommer få fortsätta äta det framöver, i de nya hemmen (kanske med blandning av annat).

Det känns så rätt att kunna ge katterna en så ”naturlig” kost som möjligt och redan från början och jag märker hur bra de mår och hur de växer och utvecklas fint!

Mvh Lovisa
www.lislisas.se