Foto: Leo Berndtson

Vi har drivit kennel Fenrisulven sedan början på 90-talet. Vi har småskalig uppfödning av Siberian huskies, och tar endast kullar när vi själva behöver föryngring. Målet med aveln är att få fram rastypiska hundar med bra mentalitet och arbetshuvud. Vi värdesätter harmoni i flocken väldigt högt!

Lotta tävlade framgångsrikt under 90- och början på 2000-talet, med främsta merit EM-silver i medeldistans 2004.

Maja tog över satsningen runt 2014 när hon startade sitt första VM i sprint. Sedan den starten har hon kört 4 VM och ett EM. Med bästa resultat fjärde plats på VM 2022. Även ett antal SM-medaljer har hon kammat hem. Samma år som Maja blev fyra på sprint-VM, tog Lotta silver på Vildmarksracet 120 km, med samma hundar! Det var riktigt kul att få ytterligare ett kvitto på vår filosofi – att en riktigt bra hund, kan gå vilken distans som helst med rätt träning.

Efter sprint-VM 2022, så la Maja om satsningen och började med långdistans. Nu har hon gjort sin andra säsong med långdistans med bättre resultat än vad vi någonsin kunnat hoppas på. En 27e plats på Femundlöpet 450 km, av 87 startande (och 10e bästa körtid). Andra plats på Polardistans 170 km, och en femte plats på Beaver Trap Trail 250km.

Vi har kört på VOM i flera år och varit otroligt nöjda. Under alla år har vi kompletterat med torrfoder under höst och vinter. Sedan hösten 2023 har vi kört på KAISA och nu känner vi att vi äntligen har hittat the perfect match! VOM tillsammans med KAISA har visat sig vara ett vinnande koncept. Hundarna är fina i hull och päls, bra i magen, och ja energin har dom också!