Jonas Johansson heter jag och bedriver kennel Te ora Magic och föder upp Staffordshire bullterrier. Jag bedriver min avel i liten skala på västkusten ca fyra och en halv mil norr om Göteborg. Köpte vår första Stafford 2009 och startade min uppfödning 2014.

På min första kull hade jag äran att få fram en fantastisk liten tjej vid namn Cocos, Te ora magic Shadie lady, som med sin fantastiska ägare jobbade på skolor, ålderdomshem m.m som terapi och service hund. Hon fick sedermera utmärkelsen årets terapi hund från SKK.

På min andra kull 2015 fick jag fram årets utställnings Stafford tik i Sverige och även årets Stafford tik i hela Norden 2016. Ch Te ora magic Body art. På samma kull fick kenneln även fram den yngsta viltspår championen i vår ras någonsin med 3 raka HP, endast 10.5 mån gammal. Te ora magic Behind the story.

Från det har det rullat på bra genom åren inom utställning där jag fått fram en hel del  champions i olika länder. Kenneln har också fått fram det som endast fyra stycken svenska uppfödare lyckats med inom vår ras, att få fram en champion i rasens hemland England, GBCh. Te ora magic Eclipse.

För att utvecklas mer under vägens gång har jag samarbeten med andra uppfödare utomlands så som i Nederländerna, Storbritannien och Norge där jag äger och köper in hundar tillsammans med dom. Det ser jag som mycket positivt då man alltid kan lära sig mer och utvecklas tillsammans under vägens gång med sin uppfödning, utveckling och kunskap.

Mitt motto har alltid under vägens gång varit kvalitet framför kvantitet, med det även stabila och trevliga hundar som kan ge bra reklam för vår ras.

2018 fick jag ett samtal från Calle Haglind på VOM, som ville att min kennel skulle bli en del av ambassadörerna för VOM Sverige. En stor ära för mig och min kennel. Ett otroligt gott samarbete genom åren som absolut bidragit till välmående och friska hundar redan från födsel till vuxna hundar.

 

info@teoramagic.com