LEVA MED PASSIONEN TILL HUNDAR

Passion är en legal drog som ger energi och ”kickar” i livet. Den ser till att man orkar i evighet…

Naturligtvis behöver man föda och göda den så att den kan växa upp och bilda rötter för att blomma…

Att föda upp och arbeta med hundar kom in i livet omkring millennieskiftet efter att ha levt tätt intill hund i hela livet. Genast utvecklades det till en allvarlig passion som upptar varje dag och timme på dygnet.

Vi är alltid nyfikna och intresserade av allt som rör hundar. Vi deltar ofta och gärna i kurser och utbildningar gällande våra fyrbenta och samarbetar med andra erfarna uppfödare världen över som drivs av samma anda att arbeta med raserna på rätt sätt och av rätt anledning. Under årens lopp har kunskapen och engagemanget djupnat och vi har även insett den hårda vägen att alla inte arbetar utifrån samma anledning med aveln. Däremot har inte passionen slutat att driva oss vidare till nya utmaningar och mål.

Att inspireras och utöka kunskaper är en viktig del av vårt arbete. Avelsarbetet vi gör nu är en del i ett led som innan oss gjorts av andra som ofta lagt ner sin själ och energi och vårt mål är att stolt kunna överlämna vår del av avelsarbetet till andra nya passionerade uppfödare efter oss. Under tiden vill vi kunna njuta av livet med hundarna och även kunna se våra valpköpare göra det.

Genetisk variation är en viktig del i arbetet att föda upp sunda individer. Vi har importerat hundar från många länder och byggt upp vår avel kring de som uppfyllt våra krav. Förlorar man genetisk variation får man en ett lägre motstånd mot sjukdomar och skadliga gener koncentreras. Därför gör vi ett noggrant arbete med urvalet.

Mentalitet är för oss en sådan självklarhet att vi tar den för givet. För att en hund ska gå vidare i avel ska den vara vital och sund. Medfödd blyghet som gör att hunden inte kan vara lycklig i ett normalt samhälle skulle aldrig överlevt i en hundflock. Vi anser att aggressivitet och hundar som biter människor ska uteslutas ur aveln. Osunda bett, fronter som utvecklar artros och smärta, svaga ryggar och osunda rörelser m.m. ska heller gå i avel. En hund ska kunna rör sig fritt, gå utan smärta, äta sin mat, leva ett normalt liv till en normalhög ålder och vara glad och lycklig!

För att bli den lyckliga hunden behövs ett passande hem. Vi lägger mycket kraft på att hitta rätt ägare till våra juveler. En vital och sund hund har mycket energi och livslust och behöver tid, engagemang och kärlek. Det är rastypiska sällskapshundar vi föder upp. En fyrbent vän att njuta av livet tillsammans med på härliga promenader i skog och mark. En viktig nyckel är positiv attityd. Vi leker med hundarna. Att ha kul tillsammans med harmoni och respekt. Genom magkänsla, kunskap och rätt omgivning där positiv energi och livsglädje dominerar kommer vi långt.

Kärleken till hunden får stå i fokus. Man kan inte leva fullt ut utan att få kramas och leka med sin bästa vän.

Vi är tunga missbrukare av PASSIONEN till att föda upp och leva med hund!

Läs mer om Velvet Dandy’s